Hoppa till innehåll

Öppettider och priser

Datum: 6 – 14 juli 2024
Öppettider Riddarbyn och marknaden: 12:00 – 19:00
Tornerspel: 18:00 varje dag. Obs. 16:00 sista söndagen.

Priser

Riddarbyn med medeltida marknad: Fri entré
Parkering: 50 kronor

Tornerspel

Vuxen 120 kronor
Barn (5-14 år) 60 kronor
Barn under 5 år gratis

Biljetterna till tornerspelen säljes i Informationen i Riddarbyn och vid entrén till Tornerspelen. På grund av brandskydd reserverar vi oss för slutförsäljning av tornerspelsbiljetterna.

Om du är medeltidsklädd och vill gå med i kortegen för att se tornerspelen kan du köpa en kortegebiljett för 60 kronor (vuxen ord. pris 120 kronor). Kortegebiljetter säljs vid starten till kortegen vid Hova Torg mellan 17-17:30.

Mat på Riddarveckan

Om hungern slår till under er vistelse går det att lösa enkelt! På riddarveckan finns Ladulås Lada som serverar mat som på medeltiden (utan gaffel!). Ute i riddarbyn finns stånd med godsaker såsom stubbabröd, viltkebab och kolbullar. Scoutbyn har enklare lunch och fika för den som vill ta en liten paus. Även dom vanliga matställena i samhället har öppet under veckan, bland annat pizzerian och hotellet. Låt er väl smaka!

Hitta hit!

Hova Riddarvecka arrangeras inne i samhället Hova, som ligger i norra Skaraborg och norra Västergötland. Vi finns längs med E20 mitt emellan Göteborg och Stockholm. Inom en radie på cirka 10 mil ligger städer som Mariestad, Skövde, Kristinehamn, Karlstad, Karlskoga och Örebro.

Behöver du ladda bilen finns det information kring lokala laddmöjligheter på kommunens hemsida, som ni hittar här.

Boende

Vill du och din familj stanna lite längre? Nedan listar vi några boenden i närheten av evenemanget.

Briq Hotell, Hova – https://briqhotell.se/

Hova Prästgård, Hova – http://www.hovaprastgard.se/

Otterbergets Camping – https://otterbergetscamping.se/

Fagerlid Gård – http://www.fagerlidgard.se/

Fårgården Åsebol – https://fargardenasebol.se/

Ekologiska Fru Gran i Tiveden – https://frugran.se/

Här kan du se flera boendemöjligheter i kommunen –  Boende i Gullspångs kommun (vastsverige.com)

Att göra i närområdet

Vill ni förlänga semestertrippen och upptäcka fler saker i vårt närområde? I Gullspångs kommun, där Hova ligger, kan du och familjen bland annat ta en härlig tur på dressin. På dressinen får ni en charmig gnisslande rälsfärd genom vackert landskap och underbara ställen där allmän väg saknas.

Ni kan också besöka någon av våra fina vandringsleder och naturreservat, till exempel Kvarnfallet och Högsåsen, som ligger cirka en mil nordost om Hova. Och varför inte stanna och ta ett dopp eller fiska i någon av sjöarna i kommunen? Vi har Vänern, Skagern, Narven och Unden som upptar stora delar av kommunen.

Passa också på att besöka Södra Råda timmerkyrka, en återuppbyggd rekonstruktion av den medeltida kyrkan som brann upp.

I norr gränsar vår kommun till Tiveden och dess vackra natur och vandringsleder, och söder om kommunen går Göta kanal med flera slussområden, i till exempel Sjötorp, Norrqvarn och Hajstorp.