Hoppa till innehåll

Föreningen Hova Riddarvecka

Hova Riddarvecka har sin bakgrund i det historiska slaget som ägde rum i Hova år 1275. Föreningen Hova Riddarvecka startade 1990 då riddaren Per Nilsson flyttade till Hova och ville anordna ett medeltida evenemang. Evenemanget riddarveckan var betydligt mindre vid starten, men har genom åren utvecklats mycket. För att genomföra evenemanget satsar bygdens föreningar med ideella arbetstimmar från sina medlemmar och Riddarveckans överskott går tillbaka till föreningarna. Föreningen Hova Riddarvecka har en ledningsgrupp som utses vid årsmötet av medlemsföreningarna och samarbetar med Studiefrämjandet.Våra medlemsföreningar finns om du klickar på knappen nedan.

Hållbarhet

Föreningen Hova Riddarvecka är anslutna till Hållbarhetsklivet och arbetar för ett hållbart evenemang. I Riddarbyn får inga saker av plast säljas och i Barnens Riddarland tillverkas olika leksaker, som svärd och sköldar, av trä. På våra matställen serveras maten på tallrikar av keramik och maten handlas in av lokala producenter.
Hova Riddarvecka är en hemvändarvecka för gamla som unga, där nya och gamla minnen byts och skapas. Företag och föreningar gör ett stort samarbete där all förtjänst går tillbaka till företag och föreningsverksamheten i Hova.

Till evenemanget kan du resa hållbart med tåg eller buss.